Gyors elérhetőség a hírek között

Hírek Aktualitások 2022/2023 Tanévben

VÁLTOZÁS! TANÉVKEZDÉSI INFORMÁCIÓK

ÁLLÁSHÍRDETÉS

Az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda felvételt hirdet 2 fő TAKARÍTÓ állás betöltésére, azonnali kezdéssel Munkaidő: 15.00 - tól – 19.00 óráig 16.00 –tól – 20.00 óráig Elvárások: - rendezett életmód - fizikai terhelhetőség Jelentkezés módja: Önéletrajz beadása postacímünkre vagy e-mail címünkre: 2023. 08.15. -ig Postcím: Arany János Református Általános Iskola és Óvoda 2750 Nagykőrös Hősök tere. 8. E-mail cím: aranyrefisk@aranyj-nkoros.edu.hu

FOCITÁBOR

Idén is megszervezésre került iskolánkban a focitábor. A focizni szerető gyerekeket Ballai Ottó testnevelő tanár, labdarúgó edző vezette be a sportág rejtelmeibe.

ARANYOS BÁBOS TÁBOR IDÉN IS

A bábok és a bábozás a kimeríthetetlen kreativitás és önfeledt játék biztosítéka. Kicsik-nagyok újra együtt élhették át a mesébe burkolózás örömét.

SZABADIDŐTÁBOR

HELYTÖRTÉNETI KUTATÁS, HAGYOMÁNYŐRZÉS, IRODALMI ÉRTÉKTEREMTÉS

REFIS DIÁKOK SZEMÉVEL, KEZÉVEL, SZÍVÉVEL, LELKÉVEL

Izgalmas kalandba keveredett a 3.C és a 4.osztályok református tanulói.

IRODAI ÜGYELET

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPI ISTENTISZTELET

BALLAGÁS

"BABANAP"

NYOCADIK ÉVFOLYAM BÚCSÚZÁSA

RENDHAGYÓ ESTI PROGRAM 2.C OSZTÁLY

Rendhagyó esti programban volt része a 2.C osztálynak. Már az esemény időpontja is izgalmas, péntek este 18.00-tól 22.00-ig. Az esti órákban ügyességi versenyen, betűkeresős feladatban mérték össze tehetségüket a gyerekek.

HIRDETŐSZEKRÉNYEK

MOTOROZNI ÉLMÉNY!

A Minimotor Program csapata iskolánkba is ellátogatott. Mire a gyerekek megérkeztek az iskolába már felépített KRESZ és motoros pályák várták a diákokat a tornateremben.

RENDHAGYÓ SAKK ÓRA A 2.A OSZTÁLYBAN

A 2.A osztályos tanulókhoz Sánta Zoltán sakkedző érkezett, aki tovább bővítette a gyerekek sakkjátszmáinak stratégiáját.

TÁJÉKOZTATÁS SZÜNIDEI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

RENDHAGYÓ ÓRA AZ ISKOLAKÖNYVTÁRBAN - 2.B, 2.C

Vidám hangulatú könyvtári órát tartott a 2.b és 2.c osztályos tanulóknak Orisek Márta könyvtárostanár.

"HABOS BEMUTATÓ" A NAGYKŐRÖSI TŰZOLTÓSÁGON

A 4.C osztály a helyi tűzoltóságra látogatott. Tarcsi László tűzoltó volt az idegenvezetőjük.

ÖRÖM, JÁTÉK, KULTÚRA A ZÁNKAI ERZSÉBET-TÁBORBAN

A zánkai táborhely a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között festői környezetben várta iskolánk diákjait.

KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP A KÖNYVTÁRBAN

A környezetvédelmi világnap alkalmából a városi könyvtárban járt a 2.B osztály Horváthné Kállai Éva osztályvezető tanítóval. A víz, mint életünk fő alkotója volt a téma.

ARANYOS DIÁKOK A RAJZPÁLYÁZAT DÍJAZOTTJAI KÖZÖTT

A "Szeretem Nagykőröst!" 1-4. osztályos gyermekek rajzkiállításának megnyitójára a Cifrakertben, a Svájci Házban került sor. Iskolánk kreatív tanulóinak szép alkotásai is kiállításra kerültek.

A NAGYKŐRÖSI TŰZOLTÓSÁGRA LÁTOGATOTT A 3.C

Eseménydús látogatáson vettek részt a 3. C osztály tanulói a Nagykőrös Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon, ahol a tűzoltók lelkesen mutatták be az érdeklődő gyerekeknek a tűzoltás rejtelmeit.

RENDHAGYÓ KOMPLEX ÓRA KICSI CSIBÉKKEL A 2.C OSZTÁLYBAN

A 2.C osztályban töltött egy napot Zsófi, és Bogyó, a két csibe. Móricz Lilien szülei segítségével hozta be őket.

ARANYOS KIVÁLÓ DIÁKJAINK

Kiváló Diákok Polgármesteri Fogadásán elismerésben részesültek azok a tanulóink, akik a tanév során valamilyen versenyen kiemelkedő eredményt értek el.

„JÓ TANULÓ - JÓ SPORTOLÓ”

Nagykőrös Város Képviselő - testületének ülésén, május 25-én kihirdették a „JÓ TANULÓ - JÓ SPORTOLÓ” pályázat eredményét. Lengyel Anna 8. b osztályos tanuló 2. helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rá, gratulálunk neki! További sok sikert kívánunk!

,,HAJRÁ!” DIÁKÚJSÁGÍRÓ ELISMERÉS

1. évfolyamos tanulóink szép élménnyel gazdagodtak színházlátogatásuk során. A Lázár Ervin Program keretében megnézhettük a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban Az állatok nyelvén tudó juhász vásári bábjátékot, az Aranyszamár Bábtársulat előadásában.

CSODÁLATOS BUDAPESTI KIRÁNDULÁSON JÁRT A 2. ÉVFOLYAM

Nagy örömmel látogattak el a másodikos diákok a Budapest szívében elhelyezkedő Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A ragyogó napsütésben izgatottan járták be az állatkerti sétányt, figyelték a látványetetéseket.

ÉLMÉNY, KULTÚRA, MESE SZÍNHÁZLÁTOGATÁS

1. évfolyamos tanulóink szép élménnyel gazdagodtak színházlátogatásuk során. A Lázár Ervin Program keretében megnézhettük a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban Az állatok nyelvén tudó juhász vásári bábjátékot, az Aranyszamár Bábtársulat előadásában.

TERÜLETI SAKKVERSENY

Sakkozást szerető diákjaink örömmel neveztek be a Cegléd és térsége meghívásos sakkversenyre. A verseny szervezője a Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda volt.

KONFIRMÁCIÓ

Imádságos szívvel voltunk együtt Isten szeretetében a Nagykőrösi Református Templomban 2023.05.21-én, vasárnap, ahol vallást tett hitéről 25 általános iskolás diákunk Isten és a gyülekezet előtt.

DIÁKJAINK A ,,PETŐFI 200” PROGRAMON

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának dísztermében nagy sikerrel szerepeltek hetedikes és nyolcadikos diákjaink a Nagykőrösi Arany János Társaság „Petőfi 200” alkalmán május 12-én, pénteken.

SIKEREINK AZ ORSZÁGOS OLVASÓVERSENYEN

HEBE Kft. szervezésében hirdetett olvasóverseny izgalmas, kreativitást, kutató- és alkotómunkát igénylő feladatait nagy szorgalommal oldották meg diákjaink.

A TEREMTETT VILÁG FELFEDEZÉSE

Gát-túrán, Csónakázó-tó sétán a 4.C osztály A Teremtő Isten által alkotott világ vesz körül bennünket.
A természetben töltött idő fantasztikusan telt.
Részletesen

VAKVEZETŐ KUTYA BEMUTATÓ

Ma különleges vendégeket köszönthettek a 2. évfolyamos tanulók, hiszen akadt, akinek kettő, de volt, akinek négy lába is volt! A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványtól érkezett közénk: Nyíriné Kovács Mária, és Látrányi Orsolya, valamint Unó, és Tangó, két utóbbi egy-egy labrador kutya.

NYÍLT NAPON JÁRTUNK A RENDŐRSÉGEN!

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság épületében járt az 1.b és a 3.b osztályunk. A program célja többek között az volt, hogy a gyerekek közelebbről is megismerjék a rendőrök munkáját.

FÖLD NAPJA 2023

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeken vettek részt tanulóink. A programokon különös figyelmet fordított iskolánk apraja-nagyja a Föld természeti környezetének megóvására.

IRODALMI MŰ SZÜLETÉSE VÁRADI ZSELYKE TOLLÁBÓL

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete minden évben szépirodalmi pályázatot hirdet, majd a legjobbnak ítélt pályaművekből szépirodalmi kötetet készít.

BÜSZKESÉGEINK A ZENE TERÜLETÉN

Arany fokozatú minősítést kaptak citera duó kategóriában nyújtott teljesítményükért Csernai Kristóf és Győri János Sándor 8.A osztályos tanulóink, továbbá Cséki Nóra 7.C osztályos tanulónk szintén Arany fokozatú minősítést kapott zongorajátékáért.

SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY

Szép Magyar Beszéd Verseny regionális, tiszántúli fordulójára a Dunától keletre eső vármegyék tanulói részére.

BÜSZKESÉGEINK IDEGEN NYELVI TERÜLETEN

Iskolánk diákjai ismét fényes éremmel térhettek haza a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola tankerületi idegen nyelvi versenyéről.

XXIV. „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti Verseny

A Kecskeméti Református Általános Iskola huszonnegyedik alkalommal hirdette meg bibliaismereti versenyét.

ARANYOS JELVÉNYTŰZÉS

A 8. évfolyam megható Nagypénteki Passiójátéka után a végzős diákok ünnepélyes keretek között kapták meg a szép szimbólumokkal megalkotott jelvényt, melyet a ballagtató hetedikes tanulók tűztek fel a nyakkendőjükre.

NAGYPÉNTEKI PASSIÓ A 8. ÉVFOLYAM ELŐADÁSÁBAN

A Nagykőrösi Református Templomban nagy szeretettel köszöntötte iskolánk teljes közösségét Szabó Katalin Nagytiszteletű Asszony az ünnepi kibocsátó istentiszteleten.

A ,,SZERESD A FÖLDET” VERSENY

A Hebe Kft. által meghirdetett projektversenyek közül részt vettünk a ,,Szeresd a Földet” projektversenyen és ,,A Biblia - A legolvasottabb könyv” elnevezésű projektversenyen.

AHOL A KULTÚRA ÉS A MESE ÖSSZEFONÓDIK

Az Egyszem, Kétszem, Háromszem egy történet a furcsaságokról és az elfogadásról, egy olyan kifordított világról, ahol semmi sem az, aminek látszik.

1848. MÁRCIUS 15.

Iskolánk méltó módon emlékezett meg a magyar történelem egyik legjelentősebb és legdicsőségesebb eseményének, az 1848. évi pesti forradalom kitörésének évfordulójára.

III. ARANY JÁNOS VERSMONDÓ VERSENY GYÁLON

Az anyanyelvápolásért és az élő vers, próza szépségének népszerűsítéséért Gyál Város megbízásából az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár tehetséggondozó versenyt hirdetett.

SZÜNIDEI GYERMEKÉTKEZTETÉS

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁS

Az Arany-hét folytatásaként iskolánk 4.b osztálya a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény intézményébe látogatott, ahol érdekes múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

STYLUS SZÉPÍRÁSI VERSENY

A Vésztői Református Egyházközség Kis Bálint Általános Iskolája nyolcadik alkalommal rendezte meg a Stylus Szépírási Versenyt.

NYITVA VOLT AZ ARANYKAPU

BÜSZKESÉGEINK A TORNAVERSENYEN

Nagy megtiszteltetés és öröm volt számunkra, hogy az idei évben elindulhattunk a megyei tornaversenyen....

FARSANGI BÁL

"SZÉP MAGYAR BESZÉD" VERSENY

A Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny több évtizedes múltra tekint vissza.

SZABADIDŐS KULTURÁLIS ÉLMÉNYEK

A 3.A, 4.C osztályaink a Fehérlófia című színházi előadást tekintették meg a kecskeméti Ciróka Bábszínházban.

ARANYOS MEDVE NAP

A MEDVÉK nagy napján -február 2.-, előbújtak a macik a téli vackukból. E csütörtöki napon több száz plüssmaci érkezett iskolánkba.

"MESÉL A KÖNYVTÁRI ELEFÁNT"

Iskolánk 2.C osztálya a gyermekkönyvtárba látogatott, s részt vettek egy interaktív foglalkozáson, melynek témája a barátság volt.

FÉLÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET

A gyülekezet és iskolánk közössége hálaadó-félévzáró istentiszteletre gyűlt egybe.

ZÁNKARÁCSONY

Zánkán az Erzsébet-táborban már adventi hangulat van. 85 diákunk eltölthetett itt néhány napot a karácsonyi időszakban.

BOLYAI NÉMET IDEGEN NYELVI VERSENYEN

Lengyel Anna 8. b osztályos tanuló részt vett a Kecskeméti Bolyai János.....

ARANYOS TÉLI ÖRÖMÖK

A karácsonyi ajándék nem ajándékdobozban érkezett a héten

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

Az idei tanévben első alkalommal csatlakoztunk a Fenntarthatósági témahéthez....

LUCA-NAPI TÁNCHÁZ

E naphoz kötődik a lucázás vagy kotyolás, amikor a fiúgyermekek házról házra járnak.....

RENDKÍVÜLI TERMÉSZETÓRA

Hatodik évfolyamon természetismeret tantárgyból az „Erdő” témakör tanév eleji – ősszel történő – feldolgozása remek lehetőséget kínál a környezeti nevelés gyakorlati megvalósítására.

ARANYOS ADVENTI DIÁKÚJSÁG

Megtudhatjuk a kiadványból, hogy a 2.b osztály lett a ,,legkönyvesebb” osztályunk. A meseszép mesét most Zombori Luca 3.a osztályos tanuló írta....

ARANYOS DIÁKÚJSÁG - FRISS MEGJELENÉS

Megjelent "Hajrá!" diákújságunk őszi száma. A kiadvány "falra hányt" változata megtekinthető iskolánk főépületének folyosóján....

ARANYOSOK A MESEMONDÓK TALÁLKOZÓJÁN

Újabb dobogós helyeken az Aranyosok a Mesemondók találkozóján

VÉDD A KÖRNYEZETET! ÓVD A FÖLDET!

A 2.b osztályból négyen környezetvédelmi versenyre készülünk. Éva néni segítségével feladatokat oldunk meg. Sokat tanultunk már a környezetvédelemről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a levegő és a vizek tisztaságának fontosságáról.

A CSALÁDI OLVASÁS ÖRÖME

Az olvasás nyújtotta élmény nincs életkorhoz kötve. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a könyvekben rejlő titkokat.

ISKOLAPOLGÁRRÁ FOGADÁS

CSODÁS ŐSZ, REMEK KIRÁNDULÁS

Az 1. évfolyam tanulói a Kiskunsági Nemzeti Park látogatóközpontjában jártak a Kecskeméten található Természet Házában.

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

ÚJRA FELFEDEZŐ NAP

A Pedagógiai Kar hallgatói különleges foglalkozás keretében osztották meg a teremtett világ felfedezésének örömét az általános iskolásokkal.

CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZBAN JÁRT A 4.A ÉS A 4.C OSZTÁLY

Fantasztikus program részesei lehettek az Aranyos negyedikesek. A diákok izgatottan várták a bábszínházi előadást, s igazi látványos, interaktív produkcióban vehettek részt.

LÉZERES CSAPATJÁTÉK – HAJRÁ 7.A!

A 7.A osztály tanulói 2 órás játék keretében nagyon aktív mozgással, jókedvű sikongatással küzdöttek egymással.

ÉLMÉNYDÚS PROGRAMON A 2. ÉVFOLYAM

Nagy örömmel indultak útnak a 2. évfolyam osztályai. Kirándulásuk fő úti célja a Kecskeméti Planetárium volt, a csillagos égbolt színháza.

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓN A 2.B OSZTÁLY

Fantasztikus élményben volt része a 2. B osztàlynak Kertész Erzsi író és olvasó találkozóján. Az írónő bemutatta könyveit, kedvet csinált újabb kötetek olvasásához is.

ARANYOS DÖK KAMPÁNY

2022.október 3-7-ig tartott iskolánkban a diákönkormányzat elnökjelöltjeinek bemutatkozása, kampánya.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK - ARANYOS OLVASÓK JUTALMAZÁSA

Az Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény szervezésében az Országos Könyvtári Napok keretében 12. alkalommal talált gazdára a Könyvkirály koronája.

ARANYOSOK A TOLDIS FORGATAGBAN

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium nagysikerű Toldis Forgatagában több Aranyos osztály is vendégeskedett.

SIKERES RAJZPÁLYÁZAT AZ APRAJAFALVA GYEREKBIRODALOM BERKEIBEN

Nagy örömünkre szolgált, hogy az Aprajafalva Gyerekbirodalom rajzverseny felhívása által Vágó Lili Laura 1.A osztályos tanulónk nyertesként hirdettetett ki.

ÉLMÉNYSZERZŐ NAP A BONDUELLE ÜZEMÉBEN

A 3.B osztály gyárlátogatáson vett részt a Bonduelle Central Europe Kft. nagykőrösi üzemében. Két kerékre pattantunk és a gyárig meg sem álltunk.

A MESE BŰVÖLETÉBEN A NÉPMESE NAPJÁN IS

Benedek Elek születésnapjának évfordulóján, a Népmese Napján mi pedagógusok, könyvtárosok, mesével foglalkozó szakemberek még nagyobb figyelmet fordítunk a népi eredetű mesékre.

ARANYOS PROGRAMOK A ZENE VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

A zene világnapja alkalmából Orisek Márta könyvtárostanár, humán munkaközösség-vezető köszöntötte az iskola diákságát és pedagógusait.

ÉRTESÍTÉS ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ VÁLTOZÁSÁRÓL

Az iskolai étkezési árak 2022.október 1-től

SULIVÁRÓ

TANÉVKEZDŐ CSENDESNAP

Szeretettel és örömmel készültünk a Csendesnap programjaira. Fontosnak tartjuk, hogy mind a gyermekek, mind a munkatársi közösség megérezzék, hogy a mi iskolánkban Istennel, és az Ő nélkülözhetetlen segítségével, útmutatásával, az Ő ajándékaival indulunk útnak, és elsősorban Neki vagyunk hálásak mindenért.

NYÁRI FELÚJÍTÁSOK

Az első osztályosoknak otthont adó Losonczi utcai épületen tavaly teljes külső megújulás és részleges energetikai, belső felújítás történt. Idén nyáron az épület előtti utcafront teljes rendbetétele következett. Kulturált járda, parkoló, hangulatos előkert, pad várja az oda érkezőket.

ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET

Tanévnyitó istentiszteletünkön 2022. augusztus 31-én Kósa Zoltánné igazgató asszony szeretettel köszönte meg.....
negy logo egyben aljara