Hírek Aktualitások 2021/2022 Tanévben

Gyorselérés a hírek között

Élmény, kultúra, mese színházlátogatás

2. évfolyamos tanulóink szép élménnyel gazdagodtak színházlátogatásuk során. A Lázár Ervin Program keretében megnézhettük a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban Csukás István: Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátékát a Zichy Szín-Műhely előadásában.

Hagyományteremtő karácsonyi hangulat a piaccsarnokban Díjazott Aranyos rajzok.

December 23-án, került sor a nagykőrösi Piaccsarnok karácsonyi rajzpályázatának eredményhirdetésére. A rajzok a gyermekek szemszögéből mutatták be a Karácsonyt, hogy szerintük milyen színes ez az ünnep.

Betlehemes játék a 2.c osztály hagyományőrzőivel

A 2.C osztály felelevenítette iskolánk közössége előtt a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokások egyikét, a betlehemezést. Andorkó Viola, a hagyományőrző csoport vezetője és Kesztyűsné Vikartóczki Márta tanítónő készítette fel a diákokat.

Aranyos adventi programok

Az adventi időszak minden napján megtelt a szívünk az ünnepvárással. A Diákönkormányzat szervezésében hangulatos programok keltek életre

Aranyos sikerek a kosárlabda diákolimpián

A B33 kosárlabda diákolimpia Pest megyei döntőjén két lány csapatunk indult. A 7.b osztályosok csapata (Andó Boglárka, Lengyel Anna, Nagy Luca, Pomázi Lola) 3. helyen végzett, míg a 8.c-sek (Fehér Nóra, Királyházi Kamilla, Nagy Luca, Perjési Panna) összes meccsüket megnyerve állhattak a dobogó legfelső fokára.

Adventi kézműves foglalkozás könyvtárunkban

Vendégeink voltak Bene Ágoston Tiborné népi iparművész és Samu Mónika népi gyöngyfűző. Kukoricacsuhéból és gyöngyből készítettünk karácsonyfadíszeket, ajándékokat.

Vidám hangulat - Mikulás-nap

December 6-a, a fehér szakállú, piros kabátos Mikulás ünnepe. Minden gyermek izgatottan várta a látogatását. A Mikulás manói egy-egy szaloncukorral várták az iskolába érkezőket reggel.

Alsó tagozatos hagyományőrző csoport adventi műsora

Intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program keretében tanórán kívüli művészeti, élmény, alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programot valósít meg.

Szülők akadémiája II. előadás

LANTOS MIHÁLY egyetemi oktató, a Lépéselőny módszer kidolgozója és vezető oktatója volt vendégelőadója a Szülők akadémiája előadássorozat 2. alkalmán. Előadásában gyakorlati példákkal demonstrálta, hogy a sikeres tanulás igenis tanulható.

Tájékoztató

Hálás szívvel tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a tornaterem és a tanuszoda energetikai megújulásának folyamata a végéhez közeledik.

Felfedezőnap

A Károli Közösségi Napok 2021. őszi rendezvénysorozatához kapcsolódóan a Pedagógiai Kar hallgatói különleges foglalkozás keretében osztották meg a teremtett világ felfedezésének örömét általános iskolásokkal

Aranyosok sikere a Futsal Diákolimpián

Az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda csapatai körzeti Futsal Diákolimpián vettek részt november 11-én.

Versenyeredmények - Aranyos sikerek

Dr. Czira Szabolcs polgármester köszönetnyilvánítása

Szülők Akadémiája II. előadás

ELJÁRÁSREND

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulóink! A járványhelyzet súlyosbodása miatt eljárásrendünket szigorítottuk. Az alábbiak betartását kérjük:

Reformáció ünnepe

Október 31-én a XVI. századi reformációra emlékezünk. Amikor a reformátorok mindent megtettek azért, hogy a hívek az Istennek a történelemben kijelentett szavához térjenek vissza és ahhoz igazodjanak, kötődjenek.

Református szakmai nap az óvodai hitéleti nevelésről

A Károli Gáspár Református Egyetem Kaszap Utcai Református Óvoda pedagógusai egy továbbképzési program keretében szakmai napon vettek részt az őszi szünet első napján

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

1956. október 23. eseményeire emlékezve izgatottan és ünnepélyes szívvel gyülekeztünk egybe a Hősök terére, a II. világháború és az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékművéhez 2021. október 23-a délelőttjén.

Iskolapolgárrá fogadás hagyománya 2021. október 22.

Szép hagyomány iskolánkban, hogy az elsős diákjaink fogadalomtételére ünnepélyes keretek között kerül sor. 2021.október 22-én szeretettel készülődtünk a Református Templomba.

Arany János halálának 139. évfordulójára emlékeztünk

Arany János halálának 139. évfordulójára emlékeztünk a református templom kertjében álló Vén gulyás szobornál. Dr. Szenczi Árpád, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára mondott ünnepi beszédet.

Megújult udvari környezet, igényes szabadidős játéktér.

Nagy örömmel vették birtokba az Arany János Református Általános Iskola második és harmadik osztályos tanulói a Kecskeméti úti épületünk megújult udvarát.

Együtt a természettel az Arany iskolások is!

A Fátyol iskolaprogramnak köszönhetően iskolánk 38 hetedikes diákja tekinthette meg 2021. október 14-én az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást Budapesten.

Kincsesház

A NAGYKŐRÖSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG Gyülekezeti Házában Kincsesház programmal várta nagy szeretettel a gyermekeket és családtagjaikat Szabó Katalin lelkipásztor.

Magyar Diáksport Napja (videó)

Állati jó kirándulás MagánZOO látogatás

Suliváró foglalkozások rendje

Meseíró-pályázat díjazottja lett kollégánk

Református gyülekezeti tanévnyitó Istentisztelet

Alsós szüreti mulatság

Író-olvasó találkozón az 5.a és 6.a

Történelmi időutazás Ópusztaszeren

Budapesten járt a 3.b és a 4.a osztály - élménybeszámoló

Népmese napja

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Állatok Világnapja

Rendhagyó énekóra a 4. osztályokban

Szülők Akadémiája I. előadás

Folytatódik az EQ kutatás...

Rendhagyó történelemóra a 8.C osztállyal.

Magyar Diáksport Napja az Arany Iskolában

Szülők Akadémiája előadássorozat

Tanévkezdő csendesnap

Tanévnyitó Istentisztelet

Nyitva van az Arany-kapu!

Emmi Logo Szines 1
Hatartalanul Logo
Szechenyi2020logo