Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program

nemzeti tehetseg program logo transparent

Az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó programjának a megvalósításához

kép a támogatásról és összegéről webre

BESZÁMOLÓ

A Nagykőrösi Református Egyházközség által fenntartott Arany János Református Általános Iskola és Óvoda a Miniszterelnökség támogatásával (lebonyolító: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó programot valósított meg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nagykőrösi Református Egyházközség által fenntartott Arany János Református Általános Iskola és Óvoda az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó programot valósított meg.

ARANYOS ,,Bábos tábor” az iskolai könyvtárban

2022. június 20 – 24.

Iskolánk könyvtárában komplex tehetséggondozó program valósult meg a nyári szünet első hetében. A diákok örömmel jelentkeztek a művészeti -zeneművészeti, képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti, irodalmi- programokat ígérő táborba.

Neveléstudományi konferencián elhangzott beszámoló könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és tehetséggondozó programunkról

2022. május 27-én, du. 15.00 órától neveléstudományi konferencia zajlott Karácsony Sándor születésének 130., halálának 70. évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem Karácsony Sándor termében.

"Aranyos" gyermekrajz-kiállítások

Tehetséggondozó programunk keretében képzőművészeti alkotások létrejöttét is ösztönöztük a tanév során. Névadónk, Arany János születésnapja tiszteletére illusztrációs pályázatot hirdettünk az Arany-héten. Az alkotásokat iskolánk folyosóin állítottuk ki. A szebbnél szebb rajzokat, festményeket tanulóink hozzátartozói is megtekinthették a beiratkozás, az anyák napi ünnepségek, valamint a Családi nap alkalmából.

Martonvásári jutalomkirándulás

Az Aranyos 2.C osztályos hagyományőrző csoport tagjai jutalomkirándulásban részesültek a tanév során nyújtott értékes tevékenységükért. Csatlakoztak hozzájuk az Arany-héten legjobban teljesítő ötödik osztályosok is. Úti céljuk a Martonvásári Kastélypark Természetvédelmi Terület volt.

JUTALOMKIRÁNDULÁS PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSBÓL

Az Arany-hét keretében rendezett tevékenységek és versenyek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó tehetségeink élményt adó kiránduláson vehettek részt. Nagy örömmel látogattak el a diákok a Budapest szívében elhelyezkedő Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A ragyogó napsütésben izgatottan járták be az állatkerti sétányt, figyelték a látványetetéseket.

Sikeres, támogatott pályázatok a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara és az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával

A Magyar Költészet Napja - Április 11.

A Magyar Költészet Napja minden év április 11-én, József Attila születésnapján van. Ebből az alkalomból kulturális, irodalmi jellegű programokkal tisztelgünk a magyar líra előtt. A NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program támogatásával idén is lehetőség adódott tehetséges tanulóink bemutatkozására.

Húsvéti emlékezés a 2.C hagyományőrző csoport előadásában

A keresztyén hit középpontjában Jézus kereszthalálát követő feltámadása áll. A sziklasírt harmadnapon üresen találták azok, akik a holttestet szerették volna olajjal bekenni. Az akkori eseményeket a tehetséges 2.C hagyományőrző csoportja elevenítette fel iskolánk diáksága előtt. A szép előadás személyes lelki bevonódást érintő élményt biztosított.

HÚSVÉTI CSODA bábelőadás

Iskolánk alsó tagozatos tanulóközössége részese volt a PALÁNTA Gyermek- és Ifjúsági Misszió által bemutatott Húsvéti csoda című bábelőadásnak. A gyermekek hallottak Isten szeretetéről, a megbocsátásról és az elfogadásról. A bábdarab egy család hétköznapjait is megjelenítette, ahol a megoldások a Bibliai értékek mentén születtek meg. Örömmel kapcsolódtak be diákjaink a közös éneklésbe, s vették kezükbe az előadást követően a látott bábdarabhoz kapcsolódó zenés mese CD-t és Palánta Posta újságot.

Rendhagyó báb- és színjátszás az iskolai könyvtárban

Tehetséggondozó programunk célja, hogy az intézményünkben tanuló gyerekek művészeti alkotókedvét felkaroljuk, támogassuk, kibontakozni segítsük. E terület támogatásaként rendhagyó báb- és színjátszó szakkört tartottunk iskolai könyvtárunkban 2022. márc. 31-én 13.30-14.30-ig. Vásárlással egybekötött bábbemutatót tartott vendégünk, Zakar Sándorné bábkészítő óvodapedagógus, a Süni Textilműhely vezetője, akinek hálásan köszönjük az élményt.

Diákújság 2022. VI. évfolyam 1. szám

Diákújság 2021. V. évfolyam 1-2. szám

Tavaszi programsorozat

A NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program keretében szerveztük meg az idei a tanévben iskolánk névadójának, Arany János születésének évfordulójához kapcsolódó programsorozatunkat. Programjaink által az integrált művészeti nevelés módszertani eszköztárával gazdagítottuk diákjaink életét.

Éljen a szabadság! – 1848. március 15.

Iskolánk méltó módon emlékezett meg a magyar történelem egyik legjelentősebb és legdicsőségesebb eseményének, az 1848. évi pesti forradalom kitörésének évfordulójára. Minden osztályterembe felkerült egy-egy ünnepre emlékeztető jelkép. Az iskolai nagy faliújságot a 3. évfolyam tanulói és tanítói öltöztették díszbe. Tehetséges diákjaink lélekemelő tartalommal közvetítették az emlékezés sorait tanulóközösségünknek.

Betlehemes játék a 2.c osztály hagyományőrzőivel

A 2.C osztály felelevenítette iskolánk közössége előtt a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokások egyikét, a betlehemezést. Andorkó Viola, a hagyományőrző csoport vezetője és Kesztyűsné Vikartóczki Márta tanítónő készítette fel a diákokat.

Adventi kézműves foglalkozás könyvtárunkban

Vendégeink voltak Bene Ágoston Tiborné népi iparművész és Samu Mónika népi gyöngyfűző. Kukoricacsuhéból és gyöngyből készítettünk karácsonyfadíszeket, ajándékokat.

A mi Hírös Arany János Református Általános Iskolánk Diákújságja

„Hajrá!” diákújságunk a 2021/22 tanévben a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-INNOV-21-0333 azonosítószámú, Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program pályázathoz kapcsolódóan valósul meg.

Bábos-Mikulás az alsós osztályokban

Az NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program keretében indult útnak a Bábos- Mikulás. Báb- és színjátszó szakkörünk alapító tagjai adták elő saját ötletű Mikulás-jelenetüket minden alsó tagozatos osztályunkban.

Alsó tagozatos hagyományőrző csoport adventi műsora

Intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program keretében tanórán kívüli művészeti, élmény, alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programot valósít meg.

Sajtóközlemény

A Nagykőrösi Református Egyházközség által fenntartott Arany János Református Általános Iskola és Óvoda az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó programot valósít meg.

negy logo egyben aljara