Hírek Aktualitások 2021/2022 Tanévben

Gyorselérés a hírek között

Pedagógus Szolgálati Emlékérem miniszteri kitüntetés 2022

Aranyos Munkatársaink miniszteri elismerésként Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vettek át a hivatásukhoz való hűségükért, évtizedeken keresztül tartó példaértékű munkásságukért. Szeretettel gratulálunk Hegedűs Mihályné, Horváthné Kállai Éva, Papné Csontos Ilona, Tolnai Gyuláné kolléganőknek! Isten gazdag áldását kívánjuk életükre!

Nagykőrösi Tanítványok Tehetségsegítő-pályázat

A KRE PK és a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával működik a Nagykőrösi Tanítványok Tehetségsegítő Tanács. A Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-21-0021 azonosítószámú pályázata 1.089.000 Ft támogatást nyert a 2021/2022. tanévre.

Focitábor

,,Iskolánk évek óta résztvevője a Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik Utánpótlás Programjának. Idén lehetőség nyílt az első és második osztályosok számára egy egyhetes labdarúgó sporttábort tartani.

Álláshirdetés

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nagykőrösi Református Egyházközség által fenntartott Arany János Református Általános Iskola és Óvoda az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó programot valósított meg.

ARANYOS ,,Bábos tábor” az iskolai könyvtárban

2022. június 20 – 24.

Iskolánk könyvtárában komplex tehetséggondozó program valósult meg a nyári szünet első hetében. A diákok örömmel jelentkeztek a művészeti -zeneművészeti, képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti, irodalmi- programokat ígérő táborba.

Irodai ügyelet a nyári szünetben

Tanévzáró ünnepi istentisztelet

Véget ért a 2021/2022-es tanév. Iskolánk a Nagykőrösi Református Templomban ünnepi istentisztelet keretében búcsúztatta a tanévet. Köszönjük Nagytiszteletű Szabó Gábor lelkészelnök igei szolgálatát, Dr. Dávid István orgonaművész, kántor zenei szolgálatát. A 3.A osztály tanulói vidám verses-dalos műsorral köszöntek el az idei tanévtől, Budai Krisztina osztályvezető vezetésével.

Ballagás

,,Legyen egység, türelem, Hit a jövendőben…”Arany János Az Aranyos ballagó diákok körbejárták még egyszer, utoljára az iskolát a szülőktől és barátoktól kapott virágcsokrokkal a kezükben. Ünnepi igehirdetés, orgonaszó, búcsúzó gondolatok indították útra a 8. osztályt végzett diákokat.

Izgalmas kerékpáros program

Átadásra került a Nagykőrös-Nyársapát-Cegléd összekötő kerékpárút, 2022. június 10-én, pénteken. Az Aranyos diákok sem maradhattak ki az érdekesnek ígérkező programból. A Cifrakertben először a Hegeshow ügyes bringásai mutattak be lélegzetelállító mutatványokat.

DÖK nap - nyolcadik évfolyam búcsúzása

Szünidei gyermekétkeztetés

Aranyos szurkolók

Iskolánk diákjai az Arany János Református Gimnázium diákjaival együtt szurkolták ki a történelmi sikert Anglia válogatottja ellen! Ria Ria Hungária!

"Aranyos" gyermekrajz-kiállítások

Tehetséggondozó programunk keretében képzőművészeti alkotások létrejöttét is ösztönöztük a tanév során. Névadónk, Arany János születésnapja tiszteletére illusztrációs pályázatot hirdettünk az Arany-héten. Az alkotásokat iskolánk folyosóin állítottuk ki. A szebbnél szebb rajzokat, festményeket tanulóink hozzátartozói is megtekinthették a beiratkozás, az anyák napi ünnepségek, valamint a Családi nap alkalmából.

Örömteli alkotás után örömteli helyezés

Az Ibrányi Református Iskola által szervezett ,,Én vagyok a feltámadás és az élet” című rajzpályázaton iskolánk 5.b osztályos tanulója, Farkas Viktória Lili korcsoportjában 2. helyezést ért el csodás alkotásával. Szeretettel gratulálunk Vikinek és felkészítőjének Sasinszki Mónikának. Gratulálunk az Emléklapot kapott diákjainknak is, és további sikereket kívánunk!

IRÁNY TATA 8.B és 8.C !

A 8.b és 8.c osztály Tatára indult május 27- én , a kora reggeli órákban. Először a Tatai Fényes Tanösvényt néztük meg, mely negyvenhárom állomással rendelkező, 1,5 kilométer hosszú ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit.

Hurrá, itt a szabadidő!

Iskolánkban SZABADIDŐ TÁBORT szervezünk jún. 27-júl.1-ig, naponta 8:00-16:00 óráig alsó tagozatos gyermekek részére.

CSUDA JÓ NAP A FŐVÁROSBAN! ÁLLATKERTI SÉTA – ESŐCIRKUSZ ELŐADÁS

A gyermeknapot megelőző pénteki napon gyermekszívet vidító, élvezetes kirándulásra indult a 2.A és 2.C osztály. A Fővárosi Növény- és Állatkertben felfedeztük hét kontinens élővilágát! A 11 hektárnyi területen több mint 8000 különleges állattal találkozhattunk. Boldogan időztünk az elefántcsalád kifutójánál, a Nagy-sziklánál, a Japán-kertben. Az állatkerti séta közben a játszótéri hancúrozás sem maradt ki.

Martonvásári jutalomkirándulás

Az Aranyos 2.C osztályos hagyományőrző csoport tagjai jutalomkirándulásban részesültek a tanév során nyújtott értékes tevékenységükért. Csatlakoztak hozzájuk az Arany-héten legjobban teljesítő ötödik osztályosok is. Úti céljuk a Martonvásári Kastélypark Természetvédelmi Terület volt.

JUTALOMKIRÁNDULÁS PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSBÓL

Az Arany-hét keretében rendezett tevékenységek és versenyek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó tehetségeink élményt adó kiránduláson vehettek részt. Nagy örömmel látogattak el a diákok a Budapest szívében elhelyezkedő Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A ragyogó napsütésben izgatottan járták be az állatkerti sétányt, figyelték a látványetetéseket.

A NAPRÓZSA Erdei Oktatóközpontba látogattunk

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara és az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával megvalósuló pályázati program keretében iskolánk 2. évfolyama tanulmányi kiránduláson vett részt a minősített Naprózsa Erdei Iskolában, a Kiskunsági Nemzeti Park Fülöpházi-buckavidék nevű területén.

Dobogós helyek a rajzpályázaton! ,,Így közlekedtek ti!”

Az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság gyermekrajz-pályázatot hirdetett ,,Így közlekedtek ti!” címmel, amelyre tanulóink szép egyéni alkotásokat készítettek. Nagy örömünkre Taródi-Nagy Dávid 2.A osztályos tanuló I. helyezést ért el, Róka Hanna Dorka 2.A osztályos tanuló II. helyezett lett.

KONFIRMÁCIÓ, hitbeli megerősítés, döntés Krisztus és Isten egyháza mellett

Imádságos szívvel voltunk együtt Isten szeretetében a Nagykőrösi Református Templomban 2022.05.22-én, vasárnap, ahol vallást tett hitéről 30 általános iskolás diákunk Isten és a gyülekezet előtt. Nagytiszteletű Szabó Katalin lelkipásztor igei szolgálata után egyen-egyenként áldotta meg a diákokat útra bocsátó személyre szóló igével.

Idén is részt vettünk az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Egy egész napos exkluzív szakmai és szórakoztató programon vettek részt iskolánk diákújságírói a „Hajrá!” diákújságunkkal kapcsolatos munkájuk elismeréseként.

Rákóczi Kölyök Kupa

Iskolánk 2022. április 28-án, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által rendezett, Rákóczi Kölyök Kupán vett részt. 10 fős csapatunk 7 versenyszámban mérettetett meg. Tanulóink lelkes, kitartó küzdelmének eredményeként 1. helyezést értek el, így a vándorkupát egy évig iskolánk őrizheti. Csapat tagjai: Kis Balázs, Várkonyi Kevin, Király Kende, Nagy Arnold, Lovas Lóránt, Bajczár Brúnó, Farkas Katalin Angyalka, Hodaj Verona, Susán Angéla, Vas Anna Darinka. Felkészítő pedagógusok: Pörge Rita, Budai Krisztina. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek! Szeretettel gratulálunk a versenyző diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak!

Május 4-e, Flórián napja, egyben ,, A magyar tűzoltók napja” is. Ebből az alkalomból az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös laktanyájába hívták és várták az érdeklődőket, hogy nyílt nap keretében bemutathassák nekik a tűzoltóautókat és a mentésnél használt felszereléseket is. Iskolánk 3.b és 4.b osztálya örömmel látogatott el a Tűzoltóságra Onhausz Tímea és Szűcs Anikó pedagógusok vezetésével. Köszönjük a lehetőséget!

Szentendrére utazhattunk

A hatodik évfolyam mindhárom osztálya részt vett a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum foglalkozásain. A tanulók megismerkedhettek az észak-magyarországi paraszti, kispolgári házzal, építészettel, majd a kisalföldi régió egy-egy jellegzetes udvarházát vizsgálgatták kívül-belül.

Sikeres, támogatott pályázatok a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara és az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával

Aranyos Családi Nap

A nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara együttműködésével létrejött Nagykőrösi Tanítványok Tehetségsegítő Tanács (https://tehetseg.hu/tehetsegsegito-tanacs/tt-831-000-141) szeretettel hívja és várja tehetségprogramjaira a tehetséggondozás területén elkötelezett pedagógusokat és pedagógushallgatókat.

Föld Napja az 1.A osztályban

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Április 22-én az 1.A osztály tanulói zöld és kék színű ruhában érkeztek az iskolába. A bolygónkkal kapcsolatos ismertető megtekintése után füzetükbe ragasztott Földünket bemutató verssel ismerkedtek meg, melyhez illusztrációt készítettek.

A Magyar Költészet Napja - Április 11.

A Magyar Költészet Napja minden év április 11-én, József Attila születésnapján van. Ebből az alkalomból kulturális, irodalmi jellegű programokkal tisztelgünk a magyar líra előtt. A NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program támogatásával idén is lehetőség adódott tehetséges tanulóink bemutatkozására.

Nagypénteki Passió a 8. évfolyam előadásában

,,Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él.” János 11:25-26 A Nagykőrösi Református Templomban nagy szeretettel köszöntötte iskolánk teljes közösségét Szabó Katalin Nagytiszteletű Asszony az ünnepi kibocsátó istentiszteleten. Szépen zengett az ajkakról a 166. dicséret 1., 2. versszaka.

Aranyosok szalagtűzése

A 7. évfolyam tanulói és osztályfőnökei nevében Kis Titanilla Dóra tanárnő nyitotta meg a nyolcadikosok szalagtűző alkalmát. ,,Szeretettel köszöntjük a nyolcadikosokat! Egy rövid, de ünnepélyes esemény következik most, talán már sejtitek, miről van szó. A Szülői Munkaközösség kezdeményezésére, tavaly szalagot tűztetek a nyolcadikosoknak.

Húsvéti emlékezés a 2.C hagyományőrző csoport előadásában

A keresztyén hit középpontjában Jézus kereszthalálát követő feltámadása áll. A sziklasírt harmadnapon üresen találták azok, akik a holttestet szerették volna olajjal bekenni. Az akkori eseményeket a tehetséges 2.C hagyományőrző csoportja elevenítette fel iskolánk diáksága előtt. A szép előadás személyes lelki bevonódást érintő élményt biztosított.

Kirándultunk! - Középpontban a kultúra

Kirándulásunkat a Magyar Zene Házában kezdtük, amely életfa a ligetben. A formabontó épület természetbe álmodott koncepciója zeneiséget rejt kívül-belül. A Zene Háza missziójának tekinti a magyar és külföldi népzene, tradicionális és populáris zene s nem utolsó sorban a klasszikus zene értékeinek ápolását, bemutatását. Ámulatba ejtett bennünket a helyszín.

Első osztályos gyermekek beíratásának időpontja

Óvodánk meghívást kapott az Eatrend Kft.-től

Óvodánk meghívást kapott az Eatrend Kft.-től, konyhalátogatásra, melyet örömmel elfogadtunk. Hétfőn, óvodánk Szivárvány és Szívecske csoportja izgatottan várta, milyen lehet az a hely, ahol a tízóraijukat, ebédjüket, uzsonnájukat készítik. Nagy szeretettel fogadott bennünket Kármán Gábor konyhavezető, aki bemutatta az alapanyagokat, a hűtőkben tárolt élelmiszereket. A nagyméretű üstökre, konyhai eszközökre, már a méretük miatt is, rácsodálkoztak a gyerekek. A végén finom pogácsával és teával vendégeltek meg bennünket.

HÚSVÉTI CSODA bábelőadás

Iskolánk alsó tagozatos tanulóközössége részese volt a PALÁNTA Gyermek- és Ifjúsági Misszió által bemutatott Húsvéti csoda című bábelőadásnak. A gyermekek hallottak Isten szeretetéről, a megbocsátásról és az elfogadásról. A bábdarab egy család hétköznapjait is megjelenítette, ahol a megoldások a Bibliai értékek mentén születtek meg. Örömmel kapcsolódtak be diákjaink a közös éneklésbe, s vették kezükbe az előadást követően a látott bábdarabhoz kapcsolódó zenés mese CD-t és Palánta Posta újságot.

Iskolatáska nélküli nap - Április 1.

Iskolánk közössége április 1-jén No backpack day, azaz ISKOLATÁSKA NÉLKÜLI NAPOT tartott. Ez nem azt jelentette, hogy ezen a napon nem kellett felszerelést hozni a diákoknak, hanem, hogy ne iskolatáskában hozzák az aznapi kellékeket. DE AKKOR MIBEN?

Rendhagyó báb- és színjátszás az iskolai könyvtárban

Tehetséggondozó programunk célja, hogy az intézményünkben tanuló gyerekek művészeti alkotókedvét felkaroljuk, támogassuk, kibontakozni segítsük. E terület támogatásaként rendhagyó báb- és színjátszó szakkört tartottunk iskolai könyvtárunkban 2022. márc. 31-én 13.30-14.30-ig. Vásárlással egybekötött bábbemutatót tartott vendégünk, Zakar Sándorné bábkészítő óvodapedagógus, a Süni Textilműhely vezetője, akinek hálásan köszönjük az élményt.

Tavaszi programsorozat

A NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program keretében szerveztük meg az idei a tanévben iskolánk névadójának, Arany János születésének évfordulójához kapcsolódó programsorozatunkat. Programjaink által az integrált művészeti nevelés módszertani eszköztárával gazdagítottuk diákjaink életét.

Szépírási verseny

A Vésztői Református Egyházközség Kis Bálint Általános Iskolája meghirdette a VII. Stylus szépírási versenyt a magyarországi református általános iskolák és a határon túli magyar általános iskolák 2-8. osztályosainak. Iskolánk tanulói az országos versenyen dobogós helyeket szereztek.

Szép sikerek az idegen nyelvi versenyeken

A Ceglédi Református Általános Iskola által, a Református Pedagógiai Intézet közreműködésével rendezett Református Általános Iskolák Országos Angol és Német Versenyén iskolánk hat tanulója a sikeres írásbeli forduló után bejutott az országos döntőbe. Ide évfolyamonként a legjobb tíz tanulót hívták be.

Papírgyűjtés

A bevételt, gyerekek táboroztatására és jutalmazására használjuk fel!

Aranyosok a Puskás Arénában!

Az Aranyosok delegációja is ott volt a Puskás Arénában a Magyarország-Szerbia mérkőzésen a 30000 néző között. A magyar labdarúgó-válogatott szerbek elleni barátságos találkozóján a szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek már a kezdetektől fogva. A B-közép felől zúgott a Ria, ria, Hungária. Bár az eredmény talán nem, de élményben, látványban, hangulatban nagyon sokat adott tanulóinknak a sportesemény!

Éljen a szabadság! – 1848. március 15.

Iskolánk méltó módon emlékezett meg a magyar történelem egyik legjelentősebb és legdicsőségesebb eseményének, az 1848. évi pesti forradalom kitörésének évfordulójára. Minden osztályterembe felkerült egy-egy ünnepre emlékeztető jelkép. Az iskolai nagy faliújságot a 3. évfolyam tanulói és tanítói öltöztették díszbe. Tehetséges diákjaink lélekemelő tartalommal közvetítették az emlékezés sorait tanulóközösségünknek.

Világhírű artistaművészek a porondon

Az Arany János Református Általános Iskola diákjai a Fővárosi Nagycirkusz világába nyerhettek betekintést a Lázár Ervin Program keretében. A Tavaszváró – Fesztivál+ című előadásukkal bűvölték el az előadó művészek a közönséget.

Óriási koncertélmény: Házhoz megy a Zenede

Nagy örömünkre szolgált, hogy részt vehettünk a Házhoz megy a Zenede-Rocklegendák elnevezésű oktatási program kistérségi előadásán. Az interaktív előadást és hangszersimogatót rendkívül élvezték a diákok.

Aranyos sikersorozat a kosárlabda diákolimpia elődöntőjén

Február 9-én a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében játszották le a 7-8. évfolyamos lányok a IV. korcsoportos kosárlabda diákolimpia megyei elődöntőjét, ahonnan két magabiztos győzelemmel jutottak be a megyei döntőbe.

"A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten!"

Iskolánk közössége is részt vett a kárpátaljaiak, és a háború elől oda, vagy hazánkba menekülők számára hirdetett gyűjtőakcióban. Ennek keretében több kilogrammnyi élelmiszert és tisztálkodási cikket gyűjtöttünk és szállítottunk el a gyűjtőhelyre.

Szülők akadémiája 3. előadás

Előadónk Dr Szenczi Árpád egyetemi oktató, a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának nyugalmazott dékánja évtizedek óta kutatja a keresztyén professzionális nevelést, többek között a nagykőrösi tanítóképzés történetét, szellemiségét, nevelési rendszerét. Hallhattunk tőle arról, hogy az európai kultúra a kereszténység értékrendszerére épül, amely kettős alapú: egyrészt az abszolút szép is igaz; „isteni”, másrészt az emberi bölcsesség által is elfogadott, felhalmozott kulturális, morális érték.

Arany János születésének évfordulója

Március 2-án névadónk, Arany János születésének évfordulóján 5.c osztályunk adott ünnepi műsort iskolánkban. Ezután elhelyeztük az emlékezés koszorúját az Arany család domborműve előtt a Hősök terén. Diákjaink napjait színes programok gazdagítják az Arany héten.

Szeptembertől óvodás leszek... Gyakorlatias gondolatok, tanácsok az ovikezdéshez szülőknek, óvónői szemmel.

,,ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL…”

A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókedd éjfélig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig (a húsvétot megelőző 40. napig) tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül.

1%+1%

Kedves Szülő! Bizonyára értesült arról, hogy lehetősége van személyi jövedelemadójának 2x1%-át közhasznú célra felajánlani. Szeretettel kérjük, hogy adója 1%-a átutalását az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda: PRO SCOLA ALAPÍTVÁNYÁRA

„Szép Magyar Beszéd” verseny területi forduló

Évek óta a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezi a rangos megmérettetést a Kazinczy-díj Alapítvány felkérésére. Az idei tanévben jelenléti formában zajlott a verseny, az Arany János Kulturális Központ és Muzeális Gyűjtemény támogatásával, mely helyet adott a rendezvénynek.

Szülők akadémiája III. előadás

Előadó: Dr. Szenczi Árpád Dániel A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának tanára Téma: Keresztyén értékrendszer napjainkban

Magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Élmény, kultúra, mese színházlátogatás

2. évfolyamos tanulóink szép élménnyel gazdagodtak színházlátogatásuk során. A Lázár Ervin Program keretében megnézhettük a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban Csukás István: Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátékát a Zichy Szín-Műhely előadásában.

Hagyományteremtő karácsonyi hangulat a piaccsarnokban Díjazott Aranyos rajzok.

December 23-án, került sor a nagykőrösi Piaccsarnok karácsonyi rajzpályázatának eredményhirdetésére. A rajzok a gyermekek szemszögéből mutatták be a Karácsonyt, hogy szerintük milyen színes ez az ünnep.

Betlehemes játék a 2.c osztály hagyományőrzőivel

A 2.C osztály felelevenítette iskolánk közössége előtt a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokások egyikét, a betlehemezést. Andorkó Viola, a hagyományőrző csoport vezetője és Kesztyűsné Vikartóczki Márta tanítónő készítette fel a diákokat.

Aranyos adventi programok

Az adventi időszak minden napján megtelt a szívünk az ünnepvárással. A Diákönkormányzat szervezésében hangulatos programok keltek életre

Aranyos sikerek a kosárlabda diákolimpián

A B33 kosárlabda diákolimpia Pest megyei döntőjén két lány csapatunk indult. A 7.b osztályosok csapata (Andó Boglárka, Lengyel Anna, Nagy Luca, Pomázi Lola) 3. helyen végzett, míg a 8.c-sek (Fehér Nóra, Királyházi Kamilla, Nagy Luca, Perjési Panna) összes meccsüket megnyerve állhattak a dobogó legfelső fokára.

Adventi kézműves foglalkozás könyvtárunkban

Vendégeink voltak Bene Ágoston Tiborné népi iparművész és Samu Mónika népi gyöngyfűző. Kukoricacsuhéból és gyöngyből készítettünk karácsonyfadíszeket, ajándékokat.

Vidám hangulat - Mikulás-nap

December 6-a, a fehér szakállú, piros kabátos Mikulás ünnepe. Minden gyermek izgatottan várta a látogatását. A Mikulás manói egy-egy szaloncukorral várták az iskolába érkezőket reggel.

Alsó tagozatos hagyományőrző csoport adventi műsora

Intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-21-0333 Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program keretében tanórán kívüli művészeti, élmény, alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programot valósít meg.

Szülők akadémiája II. előadás

LANTOS MIHÁLY egyetemi oktató, a Lépéselőny módszer kidolgozója és vezető oktatója volt vendégelőadója a Szülők akadémiája előadássorozat 2. alkalmán. Előadásában gyakorlati példákkal demonstrálta, hogy a sikeres tanulás igenis tanulható.

Tájékoztató

Hálás szívvel tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a tornaterem és a tanuszoda energetikai megújulásának folyamata a végéhez közeledik.

Felfedezőnap

A Károli Közösségi Napok 2021. őszi rendezvénysorozatához kapcsolódóan a Pedagógiai Kar hallgatói különleges foglalkozás keretében osztották meg a teremtett világ felfedezésének örömét általános iskolásokkal

Aranyosok sikere a Futsal Diákolimpián

Az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda csapatai körzeti Futsal Diákolimpián vettek részt november 11-én.

Versenyeredmények - Aranyos sikerek

Dr. Czira Szabolcs polgármester köszönetnyilvánítása

Szülők Akadémiája II. előadás

ELJÁRÁSREND

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulóink! A járványhelyzet súlyosbodása miatt eljárásrendünket szigorítottuk. Az alábbiak betartását kérjük:

Reformáció ünnepe

Október 31-én a XVI. századi reformációra emlékezünk. Amikor a reformátorok mindent megtettek azért, hogy a hívek az Istennek a történelemben kijelentett szavához térjenek vissza és ahhoz igazodjanak, kötődjenek.

Református szakmai nap az óvodai hitéleti nevelésről

A Károli Gáspár Református Egyetem Kaszap Utcai Református Óvoda pedagógusai egy továbbképzési program keretében szakmai napon vettek részt az őszi szünet első napján

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

1956. október 23. eseményeire emlékezve izgatottan és ünnepélyes szívvel gyülekeztünk egybe a Hősök terére, a II. világháború és az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékművéhez 2021. október 23-a délelőttjén.

Iskolapolgárrá fogadás hagyománya 2021. október 22.

Szép hagyomány iskolánkban, hogy az elsős diákjaink fogadalomtételére ünnepélyes keretek között kerül sor. 2021.október 22-én szeretettel készülődtünk a Református Templomba.

Arany János halálának 139. évfordulójára emlékeztünk

Arany János halálának 139. évfordulójára emlékeztünk a református templom kertjében álló Vén gulyás szobornál. Dr. Szenczi Árpád, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára mondott ünnepi beszédet.

Megújult udvari környezet, igényes szabadidős játéktér.

Nagy örömmel vették birtokba az Arany János Református Általános Iskola második és harmadik osztályos tanulói a Kecskeméti úti épületünk megújult udvarát.

Együtt a természettel az Arany iskolások is!

A Fátyol iskolaprogramnak köszönhetően iskolánk 38 hetedikes diákja tekinthette meg 2021. október 14-én az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást Budapesten.

Kincsesház

A NAGYKŐRÖSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG Gyülekezeti Házában Kincsesház programmal várta nagy szeretettel a gyermekeket és családtagjaikat Szabó Katalin lelkipásztor.

Magyar Diáksport Napja (videó)

Állati jó kirándulás MagánZOO látogatás

Suliváró foglalkozások rendje

Meseíró-pályázat díjazottja lett kollégánk

Református gyülekezeti tanévnyitó Istentisztelet

Alsós szüreti mulatság

Író-olvasó találkozón az 5.a és 6.a

Történelmi időutazás Ópusztaszeren

Budapesten járt a 3.b és a 4.a osztály - élménybeszámoló

Népmese napja

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Állatok Világnapja

Rendhagyó énekóra a 4. osztályokban

Szülők Akadémiája I. előadás

Folytatódik az EQ kutatás...

Rendhagyó történelemóra a 8.C osztállyal.

Magyar Diáksport Napja az Arany Iskolában

Szülők Akadémiája előadássorozat

Tanévkezdő csendesnap

Tanévnyitó Istentisztelet

Nyitva van az Arany-kapu!

Emmi Logo Szines 1
Hatartalanul Logo
regisztrált tehetség pont logo
Szechenyi2020logo